Prigioni u starom društvu

Caja laboral za 24 sata dovela dva pojačanja

Prigioni u starom društvu

Argentinac Pablo Prigioni je poslije dve godine ponovo član Caje Laboral.

Iskusni košarkaš (1977, 191 cm), igrao je za tim iz Vitorie kad se on zvao TAU Ceramica od 2003. do 2009. kad je prešao u Real. Za Madriđane je prošle sezone u ACB ligi imao prosijek od 5.8 poena, 3.7 asistencija i 2.6 skokova, a u Euroligi je učinak bio 5.4 poena, 3.4 asistencije i 2.6 skokova.

Prigioni je standardni reprezentativac Argentine u čijem dresu je na SP u Turskoj prošle godine imao prosijek od 7.3 poena, 6.4 asistencije, 2.7 skokova i 2 ukradene lopte po meču. Caja Laboral je tako u samo 24 sata dovela dva ozbiljna pojačanja jer je prethodno potpisao i Reggie Williams iz Golden State Warriorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.