Printezis: Do pobjede samo timskom igrom

Košarkaš Olympiacosa

Printezis: Do pobjede samo timskom igrom

Ekipa Olympiacosa je sjajno započela četvrtfinalnu seriju Eurolige protiv Anadolu Efesa, ali su potom uslijedila dva poraza koja su je dovela na rub eliminacije.

Grčki tim je slavio u prvom meču sa 87:72, nakon čega je Efes stigao do brejka u Pireju (73:71), kao i do trijumfa u svojoj Abdi Ipekci Areni (64:60).

"Moramo dobro analizirati mečeve i vidjeti gdje smo griješili. Mislim da smo odigrali dobro u defanzivi, ali je problem bila igra u napadu", rekao je košarkaš Olympiacosa Georgios Printezis.

On je u trećem susretu u Istanbulu imao nešto lošije izdanje, zabilježivši osam poena, uz slab procenat šuta iz igre (2/8).

"Trudim se da budem što bolji, ali ponekad ne bude onako kako ste zamišljali. Samo timskom igrom možemo doći do trijumfa u seriji i nadam se da ćemo uspjeti u našim nastojanjima da se dokopamo Final Foura. Ovaj tim je sposoban to učiniti", izjavio je Printezis.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Četvrti meč između Anadolu Efesa i Olympiacosa na programu je u petak (20.15h) u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi