Printezis srušio Barcelonu trojkom uz zvuk sirene!

Olympiakos ide dalje

Printezis srušio Barcelonu trojkom uz zvuk sirene!

Prava košarkaška drama je večeras odigrana u Pireju, a na kraju su se radovali domaći.

Olympiakos je rezultatom 71:68 slavio protiv Barcelone i tako došao do ukupne pobjede od 3:1 u ovoj četvrtfinalnoj seriji.

Junak Olympiakosa je ponovo bio Georgios Printezis, koji je sa zvukom sirene pogođenom trojkom odveo svoj tim na završni turnir.

Utakmica je od početka do kraja bila u egalu, a na kraju su odlučile nijanse. Barcelona je imala dva slobodna bacanja za preokret samo pet sekundi prije kraja utakmice.

Navarro je promašio prvo, a pogodio drugo slobodno bacanje za rezultat 68:68.

Kada se činilo da će meč otići u produžetke, Printezis je podsjetio na noć kada je također u posljednjoj sekundi srušio CSKA i donio Olympiakosu titulu prvaka Evrope.

U dvorani je uslijedilo veliko slavlje, koje će potrajati do zore...

Euroliga, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiakos - Barcelona 72:69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.