Printezis vodio Olympiakos do pobjede nad Nižnijem

Grčki šampion slavio sa 91:82

Printezis vodio Olympiakos do pobjede nad Nižnijem

Košarkaši Olympiakosa uisali su svoju šestu pobjedu u TOP 16 fazi Eurolige na gostovanju protiv Nižnija (91:82)

Prvo poluvrijeme ponudilo je neizvjesnu utakmicu u kojoj su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Nižnija koji je vodio sa 42:41.

Ruski tim i u trećoj dionici nastavlja pružati bolju igru od Olympiakosa koji se probudio tek u posljednjoj četvrtini kada je i odlučeno pitanje pobjednika. Sjajni Printezis i društvo došli su do pobjede rezultatom 91:82 i tako upisali svoj šesti trijumf u sedam utakmica grupe F.

Već pomenuti Printezis je sa dvadeset poena bio najefikasniji igrač u pobjedničkom timu, dok je Nižni predvodio Parakouski sa 25.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, Grupa F:

Nižni - Olympiakos 82:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.