Problem za Tursku: Ilyasova otkazao nastup na Eurobasketu

Oglasio se na Instagramu

Problem za Tursku: Ilyasova otkazao nastup na Eurobasketu

D. Rakanović

Turski košarkaš Ersan Ilyasova saopštio je da ovog ljeta neće biti dio reprezentacije na predstojećem Eurobasketu. 

"Od 2006. godine ponosno sam igrao za nacionalni tim i imao sam dosta uspjeha sa svojim saigračima. Međutim, ove godine sam imao veoma napornu sezonu punu neizvjesnosti. Nisam u poziciji da fizički i psihički pomognem timu. Ovog ljeta, nažalost, neću igrati za Tursku", napisao je Ilyasova na svom Instagram profilu.

Dodao je da je u proteklih nekoliko mjeseci mnogo vremena proveo u razgovorima sa predstavnicima Košarkaškog saveza Turske o odluci da preskoči Eurobasket. 

Turska će se takmičiti u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Srbije, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Latvije. Eurobaske će se održati od 31. augusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi