Problemi za Teletovića u Bucksima pred novu NBA sezonu
Foto: EPA

Kidd ne računa na njega

Problemi za Teletovića u Bucksima pred novu NBA sezonu

M. Šljivak

Bh. košarkaš Mirza Teletović trebao bi i u narednoj NBA sezoni nositi dres Milwaukee Bucska.

Međutim, u novoj sezoni Teletovića vjerovatno nećemo previše gledati u utakmicama ekipe iz Wisconsina.

Američki mediji tvrde da Mirza neće imati previše prostora za igru. Nije u dugoročnim planovima trenera Jasona Kidda, pa će šansu za igru u novoj sezoni dobijati samo u određenim utakmicama, koje budu riješene prije samog kraja.

Tokom ljeta se govorilo o mogućem odlasku bh. košarkaša iz redova Bucksa. Činjenica da Kidd ne računa previše na njega na kraju bi mogla i dovesti do trejda, ali još uvijek se čeka sastanak Teletovića sa trenerom i rukovodstvom tima.

Ono što je sigurno je da će Mirza imati relativno malu ulogu u novoj sezoni. Odluka o eventualnom dolasku mogla bi biti donijeta jako brzo i ne treba čuditi ako Teletović u toku sezone promijeni klub.

Teletović ima još dvije godine ugovora sa Bucksima po kojem bi trebao zaraditi 22 miliona dolara i za 31-godišnjeg košarkaša je ovo vjerovatno posljednji veći ugovor kojeg može dobiti u najjačoj ligi svijeta.

Bh. košarkaš je prošle sezone igrao 16 minuta po meču, a ubacivao je nešto više od šest poena po meču.

Tokom NBA karijere nastupao je još za Phoenix Sunse i Brooklyn Netse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi