Prodane najsuplje karte za NBA utakmicu ikada
Foto: EPA

Dvije ulaznice dostigle astronomsku cijenu

Prodane najsuplje karte za NBA utakmicu ikada

Peta utakmica NBA finala između Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa će se, za nešto više od tri sata, odigrati u Oracle Areni, a neimenovani navijač će za dvije ulaznice za ovaj susret izdvojiti basnoslovu svotu novca.

Naime, kada se radi o finalnom okršaju Warriorsa i Cavaliersa, pao je još jedan rekord. Ovaj put se to nije desilo na parketu, nego je za to zaslužan anonimni kupac koji će za dvije ulaznice za mjesta do terena izdvojiti čak 133.000 dolara, što znači da se radi o najskupljim ulaznicama u historiji NBA finala.

Karte su kupljeno preko on-line sajta za preprodaju, a bile su u vlasništvu jednog od navijača koji posjeduje sezonske ulaznice, ali je on, očigledno odlučio propustiti ovu utakmicu i dobro zaraditi na prodaji svog mjesta.

Osim ove dvije karte, još dva para karata su dostigla astronomske cijene, pa je tako jedan par prodan za 90.000, a drugi za 82.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi