Prokletstvo 76ersa: Fultz van terena "na neodređeno"
Foto: EPA

Prvi pick ovogodišnjeg drafta ide na dužu pauzu

Prokletstvo 76ersa: Fultz van terena "na neodređeno"

Čini se da se Philadelphia 76ersi suočavaju sa još jednim dugotrajnim odsustvom, a i ovaj put se radi o košarkašu kojeg su tek izabrali na draftu.

Naime, Markelle Fultz, prvi pick NBA drafta 2017. godine će morati na dužu pauzu, a trenutno nije poznato kada bi se on mogao vratiti na parket.

Prema informacijama iz američkih medija Fultz ima velikih problema sa ramenom, tačnije disbalansom mišića ramena, te će doktorski tim 76ersa za tri sedmice izvršiti novu procjenu njegovog zdravstvenog stanja.

Najveća briga za 76erse jeste da je Fultz zbog problema sa ramenom morao potpuno izmijeniti mahaniku šuta, što je rezultovalo katastrofalnim procentima šuta u njegovoj kratkoj NBA karijeri.

Naime, ovaj mladi košarkaš je u svojim prvim nastupima za Philadelphiju iz igre šutirao sa 33% uspješnosti, dok je sa linije za slobodna bacanje pogađao tek svaki drugi put. Treba dodati da Fultz do sada nije upustio niti jedan šut za tri poena u utakmici NBA lige.

Ukoliko doktori zaključe da Fultz mora na dužu pauzu to će zaista predstavljati i nastavak izuzetno negativnog trenda kada je ekipa Philadelphije u pitanju. Podsjetimo, u zadnjim sezonama su "visokorangirani" draft pickovi Phile zbog povreda propuštali veliki broj utakmica. Dovoljno se samo prisjetiti Bena Simmonsa, Joela Embiida i Nerlensa Noela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi