Promjena u selekciji Italije dan pred Eurobasket

Pascolo otpao zbog povrede

Promjena u selekciji Italije dan pred Eurobasket

M. Šljivak

Italijanski selektor Ettore Messina prinuđen je napraviti promjenu u rosteru nacionalnog tima dan pred početak Evropskog prvenstva.

Centar italijanske reprezentacije Davide Pascolo propustiće Eurobasket zbog povrede desnog koljena i na njega se ne može računati u narednom periodu.

Messina je odlučio da će se reprezentaciji pridružiti Baldi Rossi, 207 centimetara visoki centar ekipe Trenta.

Ranije je zbog povrede nastup na prvenstvu otkazao i najbolji italijanski igrač Danilo Gallinari, što je svakako veliki hendikep za Italiju.

Italijani nastup na prvenstvu Evrope počinju već sutra utakmicom protiv domaćina grupe B selekcije Izraela. Pored ove reprezentacije u grupi B su još Ukrajina, Litvanija, Gruzija i Njemačka.

Četiri najbolje ekipe iz grupe proći će u narednu fazu takmičenja, a uz Izrael, domaćini Eurobasketa su Finska, Turska i Rumunija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije