Protiv Kineza, iz minusa u plus

Francuska bez poraza

Protiv Kineza, iz minusa u plus

Francuska košarkaška selekcija je nakon pobjede nad Kinom (76:59) postala jedina neporažena ekipa na izuzetno jakom pripremnom turniru u Londonu. Krajnji rezultat to možda ne sugeriše, ali su Les Bleusi morali nadoknađivati minus nakon prvog poluvremena.

A sve je za njih krenulo veoma dobro. Samo sedam poena su Francuzi dozvolili Kinezima u prvoj četvrtini za prednost na kraju tog perioda od 15 poena.

Međutim, do odlaska na odmor Kinezi se vračaju u igru i imaju prednost. Početak drugog dijela susreta označio je i početak mnogo bolje igre francuske selekcije. Na krilima Batuma (15 p), Nando De Cola i Kevina Seraphina (oba 14 poena) prelaze u osjetljivije vodstvo koje ne ispuštaju do samoga kraja. Za poražene je naviše poena (20) postigao najbolji igrač Kineza Jianlijan Yi.

Rezultati Francuske tokom priprema za Eurobasket u Litvaniji:

Francuska - Kanada 106:44
Francuska - Kanada 86:69
Španija - Francuska 77:55

London:

Velika Britanija - Francuska 60:82
Francuska - Australija 71:67
Francuska - Kina 76:59

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.