Protiv Željka se ne može: Fenerbahče u finalu Eurolige

Drugo uzastopno finale

Protiv Željka se ne može: Fenerbahče u finalu Eurolige

Košarkaši Fenerbahčea igrat će protiv Olympiakosa u velikom finalu Eurolige. Ekipa Željka Obradovića večeras je slavila u polufinalnom meču protiv Real Madrida sa 84:75.

Fener igra ovaj Final Four pred domaćom publikom, a na klupi imaju genijalca Željka Obradovića i bili su favoriti večeras. Tu ulogu su opravdali i to bez većih problema jer su tokom čitavog meča imali prednost.

Prva dionica je otišla potpuno na stranu Fenera jer su slavili sa 21:13, a drugu su dobili sa 23:21. Njihova prednost je rasla i do 15 poena u trećoj četvrtini i bilo je sasvim jasno da se Real neće moći vratiti. U posljednjoj četvrtini Real se nije predavao, ali prednost Fenera nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze i tim Željka Obradovića igrat će veliko finale u nedjelju.

Podsjetimo, Fener će protiv Olympiakosa igrati drugo vezano finale Eurolige te će tražiti prvu titulu prvaka Evrope, kako za sebe, tako i za tursku košarku. 

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Ekpe Udoh sa 18 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao četiri manje. Sjajnu utakmicu je odigrao i Nikola Kalinić, a on je ubacio 12 poena. Kod Real Madrida Sergio Llull je imao čak 28, a Jaycee Carroll 21 poen.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi