Prva pobjeda Turske
Foto: EPA

Eurobasket, 2. kolo

Prva pobjeda Turske

M. Šljivak

Košarkaši Turske ostvarili su prvu pobjedu na Eurobasketu. Savladana je Velika Britanija uz malo problema rezultatom 84:70.

Ključnu prednost Turska je ostvarila u prvom poluvremenu. Ovaj dio igre domaća selekcija je odigrala odlično i na odmor su otišli sa veoma dobrih 13 poena prednosti, 49:36.

Nastavak je ponudio mnogo skromniju košarkašku predstavu. 

Obje selekcije su se veoma mučie s napadačkim dijelom igre, ali je Turska održavala stečenu prednost. Nakon 30 minuta igre i dalje su imali plus 10, 64:54.

Britanci su uspjeli da se vrate u utakmicu. Došli su u nekoliko navrata na samo minus pet, ali snage za preokret nisu imali. Turska je na kraju ipak došla do pobjede, prve na Eurobasketu.

Do trijumfa je Tursku vodio Melih Mahmutoglu sa 24 poena, Semih Erden je dodao 19, dok su kod Britanije Lawrence i Olaseni ubacio 15 poena

EP, 2. kolo:

Velika Britanija - Turska 68:79 (18:23, 18:26, 18:15, 16:20)

VELIKA BRITANIJA: Dang-Akodo, Johnson 3, Mockford 5, Lawrence 15, Okereafor 8, Clark 8, Murray, Boateng, Nelson 8, Achara 6, Olaseni 15, Josephs.

TURSKA: Veyseloglu 2, Balbay, Guler 9, Osman 11, Hersek 3, Erden 19, Mahmutoglu 24, Aldemir, Sanli 2, Korkmaz 11, Sipahi 3, Koksal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi