Prvaci u posljednjim sekundama, Clippersi slavili u Dallasu

NBA liga

Prvaci u posljednjim sekundama, Clippersi slavili u Dallasu

E. Škorić

U protekloj noći odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva u NBA ligi.

Aktuelni NBA prvaci, San Antonio Spursi, slavili su u Indiani protiv Pacersa sa 95:93 iako su domaći imali i 10 i više poena prednosti nekoliko minuta prije kraja. Marco Belinelli je pogodio dvije sekunde prije kraja za pobjedu, a George Hill je promašio trojku.

Tony Parker je ubacio 19 poena za Spurse, Tim Duncan 15, a Rodney Stuckey 18 na drugoj strani.

Golden State Warriorsi su u Philadelphiji stigli do 18. gostujuće pobjede, a slavili su sa 89:76 protiv slabašnih 76ersa uz 20 poena Stephena Curryja.

Atlanta Hawksi su se vratili pobjedama, pa su sa 117:105 savladali Minnesotu Timberwolvese. Svoju noć imao je Al Horford, sjajni centar koji je ubacio 28 poena, dok je DeMarre Carroll dodao 26 poena. Kod domaćih je Kevin Martin ubacio 21 poen.

New York Knicksi su imali vodstvo na početku meča protiv Heata u Miamiju, ali nisu izdržali do kraja. Nezaustavljiv je po goste, koji su izgubili sa 109:95, bio Chris Bosh, koji je ubacio 32 poena. Carmelo Anthony je kod Knicksa ubacio 26 poena.

Washington Wizardsi su bez većih problema savladali Orlando Magic (96:80), dok je Milwaukee bio bolji od Brooklyn Netsa sa 103:97. New Orleans je bez Davisa i Andersona, glavnih igrača poražen na svom parketu od Utah Jazza sa 100:98. Eric Gordon je bio nedovoljan Pelicansima sa 31 poenom. 

Los Angeles Clippersi su iznenadno, bez Blakea Griffina, salvili u Dallasu protiv Mavericksa sa 115:98. Chris Paul je ubacio 25 poena, DeAndre Jordan 22, a za Mavse je Dirk Nowitzki ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti