Prvaci žele pojačati bekovsku poziciju

Young ili Crawford?

Prvaci žele pojačati bekovsku poziciju

E. Ganibegović

Nakon što su potpisali novi ugovor s Kevinom Durantom Warriorsi su nastavili da budu aktivni na tržištu. Sada su bacili udicu na Nick Younga i  Jamal Crawforda. 

Nick Young je trenutno slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Lakersima. Aktuelni prvaci NBA lige spremni su ponuditi ugovor na 5.2 miliona dolara. Young igra na bekovskim pozicijama te bi dolaskom u prvake pojačao konkurenciju, što i jeste cilj Warriorsima. 

Jamal Crawford je trenutno član LA Clippersa ali postoji mogućnost njegovog odlaska. Riječ je o veoma iskusnom igraču koji godinama igra na NBA parketima. Imao je priliku nositi dres Warriorsa još u sezoni 2008/ 2009. Kao i Young, Crawford pokriva bekovske pozicije i ima izrazito dobar šut. 

Bez obzira na njihovu snagu, Warriorsi se žele još više pojačati kako bi odbranili titulu prvaka. Sigurno je da će im jedan od ovih igrača dobro doći u već veoma snažnoj rotaciji koju imaju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi