Prvakinje pobjedom krenule u odbranu naslova

Počela nova WNBA sezona

Prvakinje pobjedom krenule u odbranu naslova

Teme:

Utakmicom između Phoenixa i Los Angelesa počela je nova sezona WNBA lige. U pet odigranih utakmica jedino iznenađenje priredila je ekipa Washingtona koja je slavila u Indijani kod prošlogodišnjeg finaliste Fevera.

U sjajnoj utakmici Phoenix je sa 78:77 bio bolji od LA-a. Diana Taurasi je 17.8 sekundi prije kraja pogodila oba slobodna bacanja i donijela Mercuryju prednost od 76:75, a već u sljedećem napadu Noelle Quinn je donijela novu prednost Sparksicama. 1.5 sekundi prije kraja Penny Taylor je sa linije slobodnih bacanja donijela pobjedu Mercuryju.

Candice Dupree je u debiju u dresu Mercuryja upisala 17 poena i 10 skokova, Penny Taylor je dodala 16 poena, Diana Taurasi 14, dok je kod LA-a najbolja bila Canadace Parker, koja je upisala novi double-double učinak (24 poena, 12 skokova). Rookie Andrea Riley je u prvoj ligaškoj utakmici upisala 16 poena, dok je najveće pojačanje Sparksica, Ticha Penicheiro, ostala bez poena.

Tina Charles je debi u ligi imala protiv Sylvije Fowles čiju sliku je imala u svlačionici dok je igrala na koledžu. U pobjedi Connecticuta nad Chicagom (74:61) Tina Charles je upisala 17 poena i 10 skokova, a Anete Jekabsone je dodala 18 poena. Fowles je kod Chicaga bila najbolja sa 16 poena i 9 skokova.

Iznenađenje večeri je priredio Washington, koji je slavio u Indijani kod Fevera sa 72:65, a najviše pažnje je izazvala utakmica u Tulsi gdje je debitovala Marion Jones. Bivša atletska zvijezda je u porazu Tulse od Minnesote (74:80) odigrala manje od četiri minute, a gostujuću pobjedu je ostvario i Seattle kod San Antonija (75:70). Iziane Castro je ubacila 23, a Angel McCoughtry 20 poena kod Seattlea, dok je kod Silver Starsa najbolja bila Becky Hammon sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti