Prvi pick drafta nema mjesta u startnoj petorci 76ersa
Foto: EPA

Markelle Fultz sezonu počinje na klupi

Prvi pick drafta nema mjesta u startnoj petorci 76ersa

Philadelphia 76ersi su nastavili "slagati" svoju ekipu za budućnost, pa su tako ove godine prvim pickom na NBA draftu odabrali Markellea Fultza.

Ipak, iako se očekivalo da mladi Fultz odmah postane jedna od glavnih uzdanica 76ersa, on će u sezoni koja je pred nama, barem na početku, imati ulogu izmjene.

Name, Fultz će svoju rookie sezonu početi na klupi, a trener 76ersa Brett Brown je istakao da mladog beka planira koristiti u drugoj petorci, zbog činjenice da je on izuzetno malo trenirao tokom predsezone.

Fultz je tokom ljeta imao određenih problema sa desnim koljenom, te je zbog toga propustio i dvije posljednje predsezonske utakmice. Osim koljena, problematično je i Fultzovo rame, zbog kojeg je, također, propustio određeni dio treninga ekipe, ali i jednu od predsezonskih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti