Prvi poraz Barcelone, Panata poražena u Milanu

Euroliga

Prvi poraz Barcelone, Panata poražena u Milanu

E. Škorić

Košarkaši Fenera, CSKA i Armani Milana slavili su pobjede u večerašnjim susretima devetog kola grupne faze Eurolige.

Derbi noći odigran je u Barceloni, a Katalonci su poraženi od Fenerbahče nakon produžetka sa 91:89, što im je tek prvi poraz u Euroligi ove sezone.

Barca je imala bolje otvaranje utakmice, ali je Fener imao dva poena prednosti poslije prve četvrtine (25:23). Do poluvremena su gosti imali pet poena zalihe (42:37). Ipak, Barca je preuzela incijativu tijekom treće dionice.

Dosta neizvjesno bilo je u samom finišu, a meč je okončan rezultatom 79:79. U produžetku su Turci slavili sa 12:10, odnosno ukupnim rezultatom 91:89.

Barcu je predvodio Thomas sa 23 poena, a Huertas je ubacio 25. Na drugoj strani Bogdanović je ubacio 23 poena. 

Produžetak se igrao i u Malagi, gdje je Unicaja skoro iznenadila CSKA. Moskovljani su nakon pet minuta produžetka dobili sa 76:75 u susretu devetog kola u grupi B. To je za CSKA bila osma pobjeda, dok je Unicaja doživjela peti poraz. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nando De Colo je vodio CSKA do pobjede sa 22 poena, dok su Jayson Granger i Caleb Green kod domaćih ubacili po 14 poena.

I još dodajmo da je AJ Milano sa 66:64 savladao Panathianikos u grupi C. Obje ekipe iz Barcu i Fener idu dalje. Kod Milana je Daniel Hackett opet bio junak sa 21 poenom.  A.J. Slaughter je ubacio 17 kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.