Prvi poraz Pinara u Eurochallenge Kupu

Prvi poraz Pinara u Eurochallenge Kupu

M. Šljivak

Košarkaši Pinara pretrpjeli su prvi poraz u drugom krugu Eurochallenge Kupa, a večeras je od njih bio bolji rumunski Gaz Metan rezultatom 77:69.

Rumuni su odigrali odličnu prvu dionicu u kojoj su stekli deset poena prednosti 21:11, a do kraja prvog poluvremena su tu prednost dodatno povećali na 11 razlike 45:34. U nastavku je domaći tim uspio kvalitetnom igrom održati prednost, a Pinar je u posljednjim minutama uspio smanjiti zaostatak na konačnih plus osam.

Lilov je predvodio domaći tim sa 15 poena u ovom susretu, dok je kod Pinara dominantan bio William Thomas sa 28 poena i 14 skokova.

I drugi turski predstavnik Tofaš je udoživio gostujući poraz kod Khimika 69:62. Khimik jevodio cijelim tokom ovog susreta i na kraju je zasluženo slavio pobjedu.

Devoe Joseph je s a18 poena vodio Khimik do pobjede, a kod Tofaša Nichols je ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti