Pucački okršaj Šarića i Dončića, Hrvatskoj pobjeda

Pripreme za EP

Pucački okršaj Šarića i Dončića, Hrvatskoj pobjeda

E. Škorić

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Opatiji je sa 85:81 pobijedila Sloveniju u pripremnoj utakmici.

Hrvatska je nedavno dobila Francusku, a ovaj put je bila  bolja od Slovenije i to zahvaljujući Dariju Šariću. Centar Philadelphije 76ersa ubacio je 25 poena uz 15 skokova i šest asistencija, dok je na drugoj strani Luka Dončić ubacio 27 poena.

Bojan Bogdanović je bio nešto manje efikasna i on je ubacio 23 poena, a sa ovim NBA igračima u svom timu, Hrvatska sigurno da ima pravo da se nečemu nada na Eurobasketu.

U sastavu Slovenije pored Dončića istakao se Edo Murić sa 20 poena. Inače, Slovenija je bolje otvorila meč i imala većim dijelom vodstvo, no u nastavku su Hrvati preokretom došli do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi