Radmanović: Male su šanse za povratkom
Vladimir Radmanović u dresu Lakersa

Radmanović konačno progovorio o svom nastupu

Radmanović: Male su šanse za povratkom

Više od tri godine nakon svog posljednjeg nastupa za reprezentaciju Srbije Vladimir Radmanović je ponovo progovorio o svom mogućem povratku u nacionalni tim.

Bivši igrač Lakersa trenutno nosi dres Golden State Warriorsa, a dolaskom na selektorsku poziciju Srbije Dušana Ivkovića popravila se atmosfera u reprezentaciji, pa se pojavila i mogućnost njegovog povratka u nacionalni dres.

"Moja ljubav prema Srbiji i nacionalnom dresu uvijek je bila velika, kako prije tako i sada. Nažalost, mediji su uspjeli da stvore sliku o nama koji igramo u NBA kao momcima kojima nije stalo ni do čega osim do novca koji tamo zarađujemo. Često smo stavljani u negativne konotacije. Ok, nekad je možda za to bilo osnova, ali nerijetko i kada nije bilo nikakvog povoda", rekao je Radmanović za beogradske medije.

"Od 2006. godine nisam imao nikakve kontakte sa ljudima iz KSS, zato ne vjerujem da ću ponovo igrati za reprezentaciju. To je najbolji odgoovr koji u ovom trenutku mogu da dam. Da, šanse su zaista vrlo male. U svakom slučaju, smatram da treba pružiti priliku mlađima, a ako dođe do nekog razgovora između selektora i mene od toga zavisi i moje učešće u nacionalnom timu", nastavio je Radmanović.

Momak porijeklom iz Trebinja je istakao kako ne treba stavljati veliko breme na leđa mladim igračima Srbije na narednom SP u Turskoj. Bez obzira što su izabranici Dude Ivkovića zablistali u Poljskoj i osvojili drugo mjesto na Eurobasketu, Radmanović kaže d aim ne treba davati ulogu favorite u Turskoj.

"Ne bih pred njih stavljao neke ciljeve i stvarao im pritisak. Plasman na Olimpijske igre bio bi uspjeh. Ljudi mogu da se nadaju i većem rezultatu, ali medalja u ovom trenutku ne treba da bude prioritet. Treba dati šansu mladima, koji su pokazali da mogu da budu nova generacija koja će vratiti našu košarku na staze slave", rekao je Radmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.