Radnički pobjedom ostao u igri za drugi krug

FIBA Eurocup

Radnički pobjedom ostao u igri za drugi krug

Teme:

U utakmicama devetog kola takmičenja po grupama košarkaškog Eurocupa klubovi iz regiona imali su polovičan uspjeh.

Pobjedu je slavio samo kragujevački Radnički koji je na svom parketu slavio pobjedu protiv Neptunasa rezultatom 91:81. Nikola Kalinić je sa 7 poena i 8 skokova bio prvo ime Radničkog. 

Cibona je na svom parketu doživjela poraz od belgijskog Ostendea rezultatom 82:85 i za razliku od Radničkog izgubila je sve šanse da izbori plasman u drugi krug. Poraz je doživio i MZT Skopje na gostovanju kod Kaleva rezultatom 84:69. 

Potencijalni bh. reprezentativac Filip Adamović za 24 minute na parketu upisao je 4 poena, 3 skoka, 4 asistencije i jednu ukradenu loptu, ali njegov Ploiesti je poražen na domaćem parketu od Hapoela iz Jerusalema rezultatom 69:77. 

Odličnu partiju odigrao je i bivši kapiten naše reprezentacije Kenan Bajramović u dresu latvijske Rige (11 poena, 6 skokova, 2 asistencije), ali je i on poražen na teškom gostovanju u Kazanu kod Unicsa rezultatom 98:51. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti