Radonjić: Čeka nas težak zadatak

Trener Zvezde pred meč sa Realom

Radonjić: Čeka nas težak zadatak

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde sutra će u okviru 25. kola Eurolige gostovati u Španiji, ekipi Reala iz Madrida.

U prestonocu Španije, crveno-bijeli putuju bez plejmejkera Stefana Jovića koji će zbog povrede propustiti meč sa prvoplasiranim timom u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Ovo će prema mišljenju mnogih, biti obračun najbolje odbrane i najboljeg napada u Evropi.

"Svaki meč, je nova prilika za nas da se pokažemo u najboljem svjetlu. To ćemo sutra pokušati da uradimo, da budemo što bolji bez obzira na snagu i kvalitet koji posjeduje naš rival. Naš glavni zadatak biti će da odbranom i kontrolom ritma smanjimo ogroman napadački kvalitet kojeg posjeduje Real. Čeka nas dosta težak zadatak", izjavio je trener Zvezde, Dejan Radonjić.

S mišljenjem stratega, slaže se i jedan od ključnih igrača beogradskog tima.

"Savladali smo Real kod kuće, ali sada nas čeka pakao i dosta težak zadatak. Neće biti ako u Beogradu. Osim toga, njima ovaj susret dolazi nakon tri vezana poraza i sigurno da će tražiti pobjedu protiv nas", dodaje Branko Lazić.

Meč između Reala i Zvezde zakazan je za sutra sa početkom od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi