Radonjić: Imamo kvalitet da odbranimo titulu u ABA ligi

Trener Crvene zvezde

Radonjić: Imamo kvalitet da odbranimo titulu u ABA ligi

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nada se da će njegov tim odbraniti titulu u ABA ligi, ali i da će pružiti dobre partije u Euroligi.

Crveno-bijele u petak očekuje meč prvog kola regionalne lige u kojem se sastaju sa ekipom MZT-a, a u redovima Beograđana vlada potpuni optimizam.

"Smatram da će ABA liga ove sezone biti dosta kvalitetnija u odnosu na prethodnu. Ne samo zbog toga što su naši najveći konkurenti napravili odlične timove, već su to uradili i drugi. To će nam otežati posao, ali i donijeti veće uživanje za gledaoce i zanimljivije takmičenje, sa velikim brojem dobrih utakmica", izjavio je Radonjić na konferenciji za novinare.

Crnogorski stručanjak potom je iznio i ambicije za predstojeću sezonu.

"Mislim da smo dovoljno jaki da osvojimo regionalnu ligu, a u Euroligi ćemo pokušati da nađemo svoje mjesto. Raduje nas činjenica da smo u vrhu evropske košarke i daćemo sve od sebe da tu i ostanemo".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi