Radonjić kuburi sa povredama, Džikić poziva na oprez

Kup Radivoja Koraća

Radonjić kuburi sa povredama, Džikić poziva na oprez

D. Vejo

Treći put uzastopno niški Čair biti će domaćin Kupa Radivoja Koraća, koji počinje večeras, a završava u nedjelju.

Iako trofej brani ekipa Mega Leksa, glavni kandidati za prvo mjesto su s pravom ljuti rivali Crvena zvezda i Partizan.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić u Niš je stigla, bez nekoliko imena. Strateg crveno-bijelih već duže vrijeme kuburi sa povredama, ali to ne umanjuje činjenicu da su oni prvi favorit za osvajanje takmičenja.

"Trenutno se nalazimo u situaciji kada moramo da razmišljamo kako o pravom treningu, tako i o utakmici koja dolazi. Čak i da smo kompletni, ponašali bi se na isti način u pripremi za ovaj turnir. Zaista je teško reći u kakvom ćemo sastavu igrati", izjavio je za srbijanske medije trener Zvezde, Dejan Radonjić.

Zdravstveni bilten ni kod "komšija" nije za pohvalu, s obzirom da šef struke crno-bijelih neće moći da računa na bh. košarkaša Kenana Karahodžića.

"Kup je specifično takmičenje, gdje za tri dana treba da pobjediš isto toliko protivnika. Svako svakog može da dobije, jer se često dešavalo da upravo autsajderi iznenade na ovom takmičenju. Na Karahodžića i dalje nećemo moći računati zbog povrede oka koju je zadobio u duelu sa PAOK-om", zaključio je Aleksandar Džikić. 

Za prvog protivnika Zvezda će imati Vršac, dok će Partizan snage odmjeriti sa Dunavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi