Radonjić: Odbrana ključ pobjede

Zvezda slavila u 18. kolu Eurolige

Radonjić: Odbrana ključ pobjede

Crvena zvezda nastavila je sa odličnim izdanjima u Euroligi.

Nakon trijumfa nad CSKA, Realom, Žalgirisom i Fenerbahčeom, crveno-bijeli su po drugi put ove sezone bili bolji od Maccabija (71:67).

"Ovo je svakako bio težak meč. Znali smo prije utakmice da će oni dati sve od sebe da dodju do pobjede, jer su pod velikim pritiskom. Igrali smo jedan meč u kom nismo koristili određene stvari, međutim, odbrana je bila dobra. Ne baš najboljom igrom u napadu došli smo do pozicije da možemo da igramo neizvjesnu završnicu, u kojoj smo odličnom odbranom i pametnim napadom uspjeli da dođemo do velike pobjede za nas", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Zvezdu je do veoma važne gostujuće pobjede predvodio Stefan Jović sa 14 poena i sedam asistencija.

"Stvarno dobra utakmica. Bili smo fenomenalni u odbrani posljednja dva minuta. Kontrolisali smo te njihove zvijezde. Tu prije svega mislim na Lazića, koji je fenomenalno odradio svoj dio posla u odbrani. Mi smo u napadu bili malo smireniji, znali smo otprilike šta treba da radimo. Znali smo i prije utakmice da možemo da se nadamo dobrom rezultatu ako ne budemo dozvolili da uđemo u njihov ritam i da umrtvimo igru", rekao je Jović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U 19. kolu ekipa Dejana Radonjića snage će odmjeriti sa Baskonijom. Taj meč na programu je 24. januara u Vitoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi