Raduljica i Teodosić vodili Srbiju do nove lagane pobjede

Četvrta pobjeda Srbije

Raduljica i Teodosić vodili Srbiju do nove lagane pobjede

Srbija je nastavila pružati sjajne partije na ovogodišnjem Eurobasketu. Nakon što su savladali Španiju, Njemačku i Island, izabranici Saše Đorđevića su bili bolji i od Turske (91:72).

Već u prvoj četvrtini su košarkaši Srbije demonstrirali snagu i nakon prvih deset minuta imali prednost od 30:14. U istom ritmu je Srbija nastavila i u drugoj dionici, pa je na odmor otišla sa 18 poena razlike.

Turska se u trećoj četvrtini uspjela malo rezultatski približiti Srbiji, ali je viceprvak svijeta jednostavno bio prejak. Srbija je na krilima fantastičnih Teodosića i Raduljice održavala stečenu prednost i na kraju slavila sa 91:72.

Miroslav Raduljica je sa 20 poena bio najefikasniji igrač utakmice, a fenomenalnu partiju pružio je i Miloš Teodosić. Playmaker CSKA je ubacio 17 poena, čemu je dodao i 13 asistencija. U poraženom timu najbolji je bio Muhammed sa 16 poena, a Erden je ubacio dva manje.

Eurobasket, 4. kolo:

Srbija - Turska 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije