Raduljica propušta Evropsko prvenstvo?

Zbog povrede

Raduljica propušta Evropsko prvenstvo?

D. Vejo

Miroslav Raduljica bi zbog povrede mogao da propusti predstojeći Eurobasket.

Naime, srbijanski centar već duže vrijeme kuburi sa povredom zbog koje je propustio nekoliko važnih mečeva u italijanskom prvenstvu.

Riječ je o povredi mišića desne butine, što bi vrlo lako moglo da označi kraj sezone za ovog 29-godišnjeg gorostasa. Raduljica se iz Milana uputio ka Beogradu, kako bi odradio detaljne pretrage, te će u predstojećih nekoliko dana stići odgovor na pitanje da li propušta veliku kontinentalnu smotru.

Košarkaši Srbije nalaze se u grupi D na Eurobasketu, sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom. Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević svoje mečeve će igrati u Istanbulu, a grupna faza takmičenja igra se još u Finskoj, Izraelu i Rumuniji, dok je završnica predviđena u Turskoj.

U narednu fazu takmičenja, plasiraće se po četiri najbolje ekipe, a ukrštaju se timovi iz A i B, odnosno C i D grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi