Rajon Rondo dvije godine u Bullsima
Foto: EPA

Ugovor vrijedan 28 miliona dolara

Rajon Rondo dvije godine u Bullsima

M. Šljivak

Sjajni playmaker Rajon Rondo novi je član Chicago Bullsa.

Nakon samo godinu dana Rondo napušta ekipu Sacramento Kingsa, koji mu nisu ponudili ugovor, a nakon pregovora s nekoliko timova, Rondo se odlučio za dolazak u Bullse.

On će s Chicagom potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 28 miliona dolara, a u timu će zamijeniti Derricka Rosea, koji je trejdovan u New York Knickse.

Rondo je u karijeri pored Sacramenta igrao i sezonu za Dallas, a najbolje dane karijere proživio je u Boston Celticsima.

U ovom timu je počeo karijeru 2006. godine, a 2008. je postao i šampion. Četiri puta je bio All-Star, posljednji put 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije