Rakete strašnom serijom izbjegle eliminaciju

Houston na turbo pogon

Rakete strašnom serijom izbjegle eliminaciju

Košarkaši Houston Rocketsa su spektakularnim preokretom u posljednjoj četvrtini uspjeli da slave u Los Anđelesu i tako da izbore sedmi meč pred svojim navijačima. Rezultat je glasio 119:107 u korist gostiju.

Clippersi su vodili 92:79, vodili su i s 19 poena razlike u jednom trenutku, ali su u posljednjem periodu potpuno nestali s parketa, u jednom trenutku vezali su čak 12 promašaja iz igre, pa su Rocketsi su serijom 20:2 prešli u vodstvo. 

Možda sve ovo nije čudno, ali čudno je svakako to da su gosti iz Houstona ovaj preokret uspjeli kreirati bez svog najboljeg igrača Jamesa Hardena. Tvorci preokreta bili su Josh Smith i Corey Brewer. Smith je utakmicu okončao s 19 poena (4-7 za tri), 6 skokova i 2 asistencije, a Brewer je takođe dao 19 poena (6-14 iz igre), uz 10 skokova i 2 asistencije. 

Najefikasniji je ipak bio Harden s 23 poena (5-20 iz igre, 11-11 penali), uz 2 skoka i 3 asistencije, a dok je Howard pridodao 20 poena (7-12 iz igre, 6-16 penali) i 21 skok. 

Nevjerovatno zvuči činjenica da su Rakete u posljednjem periodu igre ubacile sedam trica, a jedan od ključeva njihove pobjede svakako je i superiornost u skoku (60:41). 

Statistički gledano dobre partije Griffina i Paula pale su u vodu zbog očajnog izdanja u posljednjoj četvrtini. Chris Paul je ubacio 31 poen (10-19 iz igre), 7 skokova i 11 asistencija, dok je Blake Griffin je upisao 28 poena (12-20 iz igre) i 8 skokova. 

Međutim, njih dvojica nisu uspjeli da povuku ručnu kada su kola krenula nizbrdo i sada ih čeka vrlo težak posao u Teksasu u sedmoj utakmici u nedjelju. 

NBA play-off, polufinale Zapadne konferencije:
LA Clippers - Houston Rockets 107:119 (3:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.