Rakete zgazile Denver, Ratnci pali u boju protiv Oklahome

Westbrook poludio i postigao 34 poena

Rakete zgazile Denver, Ratnci pali u boju protiv Oklahome

E. Ganibegović

Večeras je u Toyota Centru odigran susret između Houston Rocketsa i Denver Nuggetsa, gdje je domaća ekipa razbila goste s 125:95.

Od samog početka se vidjelo da Jokić i društvo nemaju šta tražiti protiv Houstona jer su poslije 12 minuta gubili s 36:17.

Domaćini su nastavili trpati koš gostiju i u drugoj dionici, a košarkaški Denvera su djelovali izgubljeno. Na odmor se otišlo rezultatom 75:40. U drugom dijelu utakmice Denver nije mnogo pokazao pa su domaćini rutinski meč priveli kraju. 

Kod Raketa je najefikasniji bio Trevor Ariza koji je brojao do 25, dok je kod gostiju Will Barton postigao 20 poena. 

Oklahoma je na domaćem parketu savladala Golden State Warriorse s 108:91. Russel Westbrook je svoju ekipu do pobjede predvodio s 34 poena, a Stephen Curry je za Ratnike postigao 24 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 94:95

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 124:118

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 107:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi