Rakočević blizu Unicaje
Rakočević pred povratkom u ACB ligu

ACB liga

Rakočević blizu Unicaje

Nešto  više od pola godine nakon odlaska iz Španije, tačnije iz Tau Ceramice u Efes Pilsen, Igor Rakočević bi se opet mogao vratiti u najjaču ligu Evrope. Zbog suspenzije Juana Dixona Unicaja Malaga razmišlja o dovođenju Rakočevića.

Jedan od najboljih šutera Eurolige u posljednje vrijeme je došao u sukob s trenerom Efesa Atamanom, tako da se nejgov odlazak čini sve izglednijim. Ipak, kako Rakočević ima veliki ugovor s turskim prvakom teško je očekivati njegovu prodaju, u pitanje dolazi samo posudba.

Rakočević je već ranije imao namjeru da s evrati u Caja Laboral, ali baskijski klub nije imao novaca da otkupi njegov ugovor. Vijesti iz Španije govore kako je Rakočevićeva posudba u Unicaju gotova stvar, ali ukoliko se usvoji žalba Unicaje za Dixona i on dobije dozvolu da igra, onda dogovor s Rakočevićem pada u vodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.