Raković pojačao Sienu

Lega Basket

Raković pojačao Sienu

Zbog velike finansijske krize koja je pogodila italijanske košarkaške klubove, uprava Montepaschija je odlučila podmladiti momčad za narednu sezonu.

Prvo pojačanje koje je stiglo u redove aktuelnih prvaka Italije je mladi srbijanski centar Milovan Raković, koji je dosad nastupao za Spartak iz Sainkt Petersburga u kojem je bilježio 15.2 poena i 6.4 skoka po utakmici u prosjeku.

Visina transfera Rakovića iz Spartaka u Montepaschi nije poznata, ali se zna da je mnogo manje plaćen od Lavrinoviča i Sata, koji će vjerovatno naredne sezone napustiti klub.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.