Ramljak ponovo u dresu Cedevite

Vratio se u Zagreb

Ramljak ponovo u dresu Cedevite

Povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Ramljak ponovo će zaigrati za Cedevitu.

Košarkaš koji je rođen 8. augusta 1990. godine u Mostaru odlučio se vratiti u zagrebački klub, u kojem je igrao od 2013. do 2015. godine, što je potvrđeno i na zvaničnoj klupskoj stranici.

Ramljak je u prošlosti igrajući za Cedevitu dvaput bio prvak Hrvatske, osvojio je još dva Kupa Krešimira Ćosića te zaigrao u Euroligi protiv najjačih evropskih ekipa. 

U prošloj sezoni Ramljak je igrao za Zadar. U ABA ligi je prosječno bilježio 9.4 koša, 5.3 skoka i 3 asistencije po utakmici, dok je u A-1 ligi imao učinak od 9.7 poena, 5.3 skoka i 1.9 asistencija.

Karijeru je, podsjetimo, započeo u Posušju, a u našoj zemlji još je igrao za Široki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi