Randolph poludio u produžetku i pobijedio Barcelonu

Lokomotiv slavio u Blaugrani

Randolph poludio u produžetku i pobijedio Barcelonu

M. Šljivak

Košarkaši Lokomotiv Kubana pobijedili su večeras kao gosti Barcelonu rezultatom 92:80, te su četvrtfinalnu seriju Eurolige izjednačili na 2:2.

Lokomotiv je odigrao odličan meč i na kraju su zasluženo stigli do pobjede.

Vodili su gosti cijelim tijekom prve dionice. Imali su u nekoliko navrata šest poena prednosti, a nakon prve dionice bilo je plus dva, 21:19 u korist gostiju.

Uspjela je Barca serijom na otvaranju druge dionice da dođe do plus četiri, 25:21, ali je do kraja prvog poluvremena Lokomotiv vodio. Ipak, nisu uspjeli da se odlijepe na neku ozbiljniju razliku i na odmor su otišli s pet poena prednosti, 40:35.

Vodili su gosti gotovo cijelim tijekom treće četvrtine. Međutim, u samom finišu su dozvolili seriju Barce od 9:0, te su Katalonci u posljednjih 10 minuta ušli s tri poena prednosti, 54:51.

Imala je Barcelona prednost u uvodnim minutama posljednje dionice. Međutim, ruski tim preuzima vodstvo, ali su u posljednjim sekundama primili poene, te je nakon 40 minuta igre rezultat bio izjednačen, 76:76 za što je najzaslužniji Juan Carlos Navarro.

Međutim, Lokomotiv je mnogo bolje odigrao u produžetku. Nezaustavljiv je bio Anthony Randolph, koji je trojkama uništio Barcu za pobjedu Lokomotiva.

Susret je Randolph završio sa 28 poena, dok je na drugoj strani Navarro ubacio 19.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ruski tim će na svom parketu imati šansu da ostvari plasman na Final Four u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi