Raptorsi eliminisali Mirzine Buckse
Foto: EPA

Mirza presjedio meč na klupi

Raptorsi eliminisali Mirzine Buckse

D. Rakanović

Košarkaši Toronto Raptorsa u neizvjesnoj završnici uspjeli su da poraze Milwaukee Buckse sa 92:89 i da se plasiraju u drugu rundu play-offa.

Bucksi su dobro otvorili utakmicu, Antetokounmpo je praktično sam nosio ekipu. Toronto ipak u drugom periodu dolazi do prednosti zahvaljući prvenstveno jakoj odbrani, a DeRozan je na u napadu stizao do laganih poena. Prednost gostiju rasla je iz minuta u minut, a sredinom treće četrtine bilo je 25 poena prednosti za Toronto (71:46). Bucksi ipak nisu odustajali, i od tog momenta kreće veliki povratak Bucksa na krilima Antetokounmpa. Bucksi su u tim momentima igrali vrhunsku odbranu, a u napadu su bili nošeni energijom sa tribina.

Na tri minute prije kraja utakmice Bucksi dolaze čak i do prednosti trojkom Terryja (80:78) i sve je mirisalo na veliki preokret Bucksa. Međutim, DeRozan nije dozvolio iznenađenje i u tim momentima je preuzeo odgovornost na sebe i pogađao. Raptorsi prave seriju od sedam vezanih poena i faktički rješavaju pitanje pobjednika. Ipak, ni tu nije bio kraj, Bucksi u posljednjem minutu trojkom Terryja dolaze na samo dva poena zaostatka (89:87). Na drugoj strani fauliran je DeRozan koji je polovičan sa linije slobodnih bacanja, nakon čega je Milwaukee imao 15 sekundi do kraja i napad za produžetak.

U posljednjem napadu, Antetokounmpo pravi grešku i nelogično prolazi na zakucavanje za jedan poen zaostatka Milwaukeeja. Problem je bio u tome što Kiddu nije bilo preostalo time-outova. Bucksi su brzo faulirali DeRozana koji je pogodio dva bacanja za 92:89, pa su im preostale tri sekunde, ali nisu uspjeli izvesti loptu i utakmica je okončana pobjedom Toronta. 

Toronto je do pobjede predvodio DeRozan sa 32 poena, uz četiri skoka i pet ukradenih lopti. Pratio ga je Kyle Lowry sa 13 poena i po četiri skoka i asistencije. 

U ekipi Bucksa istakao se Giannis Antetokoumpo koji je postigao 34 poena i imao devet skokova, te tri asistencije i po dvije ukradene lopte i blokade. Pratili su ga Khris Middleton sa 19 poena, i Matthew Dellavedova sa 12 poena. 

Bh. reprezentativac Mirza Teletović noćas nije ulazio u igru. 

Toronto je seriju završio sa 4:2 u pobjedama, a u polufinalu Istočne konferencije sastaće se sa Cleveland Cavaliersima koji su u prvoj rundi sa ubjedljivih 4:0 eliminisali Indianu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije