Raspad Knicksa: Melo u sukobu s Jacksonom, Porzingis nestao!
Foto: EPA

Tim iz New Yorka u velikim problemima

Raspad Knicksa: Melo u sukobu s Jacksonom, Porzingis nestao!

M. Šljivak

New York Knicksi iza sebe imaju još jednu sezonu za zaborav.

Jedan od najpopularnijih NBA timova je očajnu sezonu završio na 12. mjestu Istočne konferencije sa omjerom od 31 pobjede i 51 poraza, ali i očajnim odnosima unutar ekipe.

Predsjednik kluba, legendarni Phil Jackson, nalazi se u otvorenom ratu sa zvijezdama tima Carmelom Anthonyjem i Kristapsom Porzingisom.

Nedavno je Jackson hladno izjavio kako bi 'Anthonyju bilo mnogo bolje u nekom drugom timu', te je tako praktički najavio da se tim želi riješiti najboljeg igrača.

To bi Jacksona moglo koštati jer po pravilima NBA lige ovakve komentari se ne mogu davati za igrače koji su pod važećim ugovorom i zbog ovoga bi liga mogla kazniti Jacksona.

Pored činjenice da je u sukobu s Melom, popularni Zen Master je u sukobu i sa latvijskim košarkašem Kristapsom Porzingisom.

Njihov odnos je, prema pisanju američkih novinara, izuzetno loš, pa je Latvijac odmah po završetku sezone spakovao kofere i nestao. Otišao je na odmor u Latviju i namjerava da se vrati tek pred start nove sezone.

Nisu Melo i Porzingis sami u borbi protiv Jacksona i ostalog rukovodstva Knicksa. Navodno su i ostali igrači razočarani odlukama koje se donose i ljudima s kojima rade, pa tako nije ni čudo što je iza tima iz Velike jabuke još jedna očajna sezona.

Godinama se u New Yorku najavljuju veliki timovi. Ipak, toga nema još od kraja prošlog stoljeća, a titula koja se čeka još od 1973. godine sigurno će još godinama biti nedosanjan san.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi