Raspada se igrački kadar Galatasaraya

Polako odlaze važni igrači

Raspada se igrački kadar Galatasaraya

Galatasaray polako ali sigurno upada u pravu dubiozu kojoj se, za sada, ne nazire kraj.

Odluka čelnika turskog giganta je da zbog finansijskih problema klub mogu napustiti svi igrači osim Carlosa Arroya, a da je situacija krajnje ozbiljna postalo je jasno kada su se trojica važnih igrača odlučila na odlazak iz Istanbula. 

Tako će Pietro Aradori, Ian Vouyoukas i Nate Jawai napustiti Galatasaray zbog neisplaćenih plata i vjerovatno svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu iz Eurolige, koji će igrati TOP 16 fazu.

Galatasaray se u svojoj grupi nakon poraza od Neptunasa nalazi u izuzetno teškoj poziciji za plasman dalje. Kolo prije kraja turski tim ima pobjedu manje od Neptunasa i Laborala i zaista će mu trebati čudo da se plasira dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.