Raspoložena Srbija razbila nemoćnu Grčku
Foto: EPA

Trofej Beograda

Raspoložena Srbija razbila nemoćnu Grčku

Košarkaška reprezentacija Srbije je razbila Grčku u okviru pripremnog turnira za Evropsko prvenstvo Trofej Beograda. Srbija se slavila rezultatom 93:61, a Grci ni u jednom momentu nisu uspjeli učiniti utakmicu zanimljivom.

Srbija je furiozno otvorila susret i prvu četvrtinu dobila rezultatom 23:15, da bi u drugoj izabranici Aleksandra Đorđevića "ubacili u brzinu više" i dozvolili Grcima svega sedam poena.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 45:22 u korist Srbije, pa je utakmica već nakon 20 minuta igre bila gotovo riješena.

Ni u drugom poluvremenu Grčka nije uspjela uraditi gotovo ništa, pa je prednost Srbije rasla do kraja susreta.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije je bio novi igrač Sacramento Kingsa, Bogdan Bogdanović, s 14 poena, dok je u grčkoj reprezentaciji najraspoloženiji bio Ioannis Bourousis koji je postigao 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi