Raspucani Džanan Musa srušio Unics
Foto: Twitter/KK Cedevita

Eurocup, 4. kolo

Raspucani Džanan Musa srušio Unics

Ekipa Cedevite je u okviru 4. kola Eurocupa, u dvorani Dražen Petrović, ugostila Unics Kazan i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 94:74

Cedevita je do druge pobjede u ovoj sezoni Eurocupa došla zahvaljujući sjajnoj drugoj i trećoj četvrtini.

Ipak, sami početak utakmice je donio nešto neizvjesniju košarku, a prva četvrtina je završena rezultatom 15:19 u korist Unicsa.

Cedevita, međutim, puno bolje igra, prije svega napadački, u drugom periodu, pa se na odmor otišlo prednošću domaćina 44:39.

U trećoj četvrtini još bolja igra Cedevite, koja predvođena sjajnim Džananom Musom pravi veliku seriju. Musa pogađa nekoliko bitnih trojki, a njegova ekipa u ovom periodu potpuno razbija Unics i u zadnju četvrtinu ulazi sa plus 17.

Zagrepčanima je u četvrtom periodu ostalo još da lagano privedu susret kraju, što su i učinili.

Domaće je do ubjedljive pobjede predvodio naš Džanan Musa koji je ubacio 20 poena uz odličan šut iz igre, za dva poena 2/2, a za tri 4/7.

Kada je ekipa Cedevite u pitanju odlične partije su pružili i Roko Leni Ukić sa 18 postignutih poena, te Will Cherry koji je dodao 17.

Najefikasniji u ekipi Unicsa je bio sjajni Stephane Lasme sa 24 poena na svom kontu, dok je Quino Colom dodao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi