Rat se nastavlja: Euroligaši odbili FIBA-u

Rat se nastavlja: Euroligaši odbili FIBA-u

E. Škorić

FIBA i Euroliga već izvjesno vrijeme vode 'rat', a trenutno je glavna tema košarkaško Svjetsko prvenstvo.

Prije nekoliko dana su se pojavile informacije kako je FIBA pristala da pomjeri sve kvalifikacijske utakmice s četvrtka na petak u toku novembra i februara kako se ne bi preklapale s euroligaškim.

Onda se očekivalo da Euroliga pomjeri u toj sedmici mečeve s četvrtka na utorak kako bi selektori mogli da pozovu sve euroligaške igrače, ali čelnici euroligaških klubova su na sastanku u Barceloni odbili prijedlog FIBA-e.

Ne žele da se mijenja termin utakmica, pa će mnoge selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrati bez ponajboljih igrača. 

Ostaje da vidimo hoće li dvije krovne organizacije pronaći rješenje u narednom periodu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije