Ratnici dobili bitku u Houstonu, Knicksi se muče

NBA

Ratnici dobili bitku u Houstonu, Knicksi se muče

Šest veoma dobrih i uzbudljivih mečeva odigrano je u noći sa subote na nedjelju u NBA ligi, a u prilog tome govori i činjenica da je najveća razlika kojoj je slavio jedan tim iznosila 11 poena.

Sa 11 poena prednosti su Golden State Warriorsi slavili na gostovanju kod Houstona, čiji su sjajni napad ograničili na svega 87 poena. Goste je sa 34 ubačena poena predvodio fantastični Curry, a odličnu skakačku noć u redovima gostiju imao je Bogut sa 18 skokoa. U redovima Raketa Harden je ubacio 22, a Caanan 21 poena, ali to nije bilo dovoljno da se savladaju sinoć odlični Ratnici. Ovo je bio peti trijumf Warriorsa koji suvereno drže prvu poziciju u Zapadnoj Konferenciju, te su još uvijek bez poraza.

Jako zanimljivo bilo je i u duelu između Spursa i Pelicansa, a na kraju su gosti odnijeli pobjedu sa gostovonja kod šampiona nakon što su slavili sa pola koša razlike - 99:100. Odlučujući šut za pobjedu Pelikana pogodio je Anthony Davis 6,6 sekundi prije kraja utakmice. Upravo je Davis bio najefikasniji pojedinac gostujućeg tima, dok je s druge strane jedan poen više ubacio Parker, ali teško da mu to može biti utjeha nakon trećeg poraza u prvih pet utakmica na startu nove sezone.

Sjajnu utakmicu na gostovanju kod Indiana Pacersa odigrali su Wizardsi koji su na kraju slavili sa 97:90, i to sasvim zasluženo. Brazilac Nene je postigao 17, dok je Wall dao jedan poen više. Hill je dominirao u redovima domaćina. Ubacio je 28 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za drugu ovosezonsku pobjedu Pacersa. Washington je vrlo dobar, na Istoku zauzima treću poziciju sa omjerom 5-2.

Chicago Bullsi su na gostovanju kod Bostona doživjeli svog drugi poraz u ovoj sezoni. Celticsi su trijumfovali sa 106:101, a čak sedam košarkaša domaćeg sastava imalo je dvocifreni poenterski učinak. S druge strane Bullsi nisu imali toliko raspoloženih košarkaša, a kad u timu nije Rosem, onda ekipa iz "grada vjetra" nije ni približno ubojita kao i inače. Brooks je bio najučinkovitiji igrač utakmice sa 26 poena.

Na jednu loptu okončan je i meč Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies, a više razloga za zadovoljstvo imali su košarkaši domaćeg tima, koji su na kraju pobijedili rezultatom 93:92. Antetokounmpo ja bio najefikasniji domaći košarkaš, dok je Randolph ubacio 22 poena u prvom ovozenskom porazu Grizzliesa, nakon šest uvodnih pobjeda. Brandon Knight bio je zvijzeda večeri, na 1,1  sekundu prije kraja pogodio je teško polaganje za izjednačenje rezultata na 92:92, a onda je domaćima sigurno izvedenim penalom donio pobjedu.

Kao da ni Phil Jackson nema rješenje za New York Knickse koji i na početku ove sezone pružaju jako blijede partije. Svoj peti poraz ekipa iz "velike jabuke" doživjela je na gostovanju kod Hawksa rezultatom 103:96. Melovih 20 i Shumpertovih 19 poena nije bilo dovoljno za treći trijumf Knicksa. Domaće je predvodio Korver sa 28 poena, dok je Teague ubacio 19.

Rezultati:
Indiana Pacers - Washington Wizards 90:97
Atlanta Hawks - New York Knicks 103:96
Miami Heat - Minnesota Timberwolves 102:92
Chicago Bulls - Boston Celtics 101:106
Houston Rockets - Golden State Warriors 87:98
Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 93:92
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 99:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.