Ratnici poveli s 1:0 u borbi za šampiona Zapada

Finale Zapadne konferencije

Ratnici poveli s 1:0 u borbi za šampiona Zapada

Prva utakmica finalne serije Zapadne konferencije između Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa pripala je domaćinu rezultatom 110:106.

Tačku na "i" duela broj 1 u Oracle Areni stavio je Stephen Curry s dva slobodna bacanja u samom finišu utakmice, koja su gotovo odlučila pobjednika. Najbolji košarkaš Warriorsa protekle noći je ubacio 34 poena uz šest skokova i pet asistencija. Livingston je postigao 18 poena, dok je Green s 12 skokova držao ravnopravnost po obručima.

U redovima gostiju najefikasniji je bio James Harden. Prva zvijezda ekipe iz Teksasa ubacila je 28 poena (11/20), dok je Howard ostao na tek skromnih 7 poena. Slabijem učinku prvog centra Raketa doprinijela je i povreda lijevog koljena u posljednjoj četvrtini utakmice. Ariza je postigao 20 koševa, dok je Smith uprkos 17 ubačaja imao katastrofalnu šutersku noć (6/16)

Utakmica broj dva na finala play-offa Zapadne konferencije na rasporedu je u četvrtak, a igrat će se takođe u Oaklandu.

Na kraju vrijedi spomenuti da je Houstonu ovaj poraz od Golden Statea bio četvrti u ovoj sezoni.

Finale play-off, Zapadna konferencija:
Golden State Warriors - Houston Rockets 110:106


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije