Ratoborni Gallinari propušta Eurobasket

Nakon tuče na parketu

Ratoborni Gallinari propušta Eurobasket

Utakmica koju su sinoć odigrali Italija i Holandija bila je sve osim prijateljske, iako je takva trebala biti.

Italijani su slavili sa 66:57, a meč će ostati upamćen po jednom duelu koji su imali Danilo Gallinari i Jit Kok.

Dvojica košarkaša su se ozbiljno sukobila na terenu a Gallinari je pesnicom udario Koka, prilikom čega je povrijedio ruku zbog čega će odsustvovati 40 dana.

S obzirom da Eurobasket počinje 31. augusta, bivši saigrač Jusufa Nurkića će propustiti prvenstvo Evrope i vjerovatno će njegovo mjesto zauzeti Diego Flaccadori.

U Italiji vlada nevjerica zbog načina na kojeg je ova reprezentacija ostala bez jedne od svojih najvećih uzdanica na predstojećem Eurobasketu, a oni najoptimističniji se nadaju da Gallinarijeva povreda palca ipak neće zahtijevati toliki oporavak. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi