Ray Allen neće službeno u penziju

Sjajni košarkaš čeka pravi ugovor

Ray Allen neće službeno u penziju

S. Bošković

Untaoč tome što je propusti čitavu prošlu sezonu Ray Allen neće službeno u penziju, nego čeka pravu ponudu za nastavak karijere.

Bivši igrač Boston Celticsa, koji je prošlog mjeseca napunio 40 godina priznaje da mu košarka više nije u prvom planu, nego da je to porodica. Unatoč tome, ne krije da želi zaigrati opet na NBA parketima ako dobije pravu ponudu. 

"Još uvijek nisam odlučio da li ću zvanično u penziju. Kada budem imao ugovor na stolu, želim dobro da razmotrim i donesem odluku, jer ne želim da budem jedan od onih koji su se penzionisali, a potom vratili na parket. Nije mi nedostajala košarka jer sam shvatio koliko malo vremena sam provodio sa porodicom. Samo tijekom NBA finala između Golden State i Clevelanda pomislio sam da bih jako voljeo da sam na parketu", istakao je Allen. 

Allen je profesionalnu karijeru počeo 1996. godine kada je draftovan kao peti pick od strane Minnesote i odmah potom je razmjenjen u Milwaukuee Buckse za Stephona Marburyja.

Ipak vrhunac karijere je doživio u Boston Celticsima s kojima je osvojio NBA titulu 2008. godine, a još jedan prsten je osvojio s Miami Heatom 2013. godine. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.