Raymond Felton novi košarkaš Oklahome
Foto: EPA

Iskusni playmaker pronašao novi angažman

Raymond Felton novi košarkaš Oklahome

Raymond Felton je postigao dogovor sa Oklahomom, te će od naredne sezone biti član ove ekipe. Felton će sa Oklahomom potpisati jednogodišnji ugovor koji mu garantuje "veteranski minimum" u iznosu od 2.3 miliona dolara.

Felton u Oklahomu stiže kao slobodan igrač, a ovaj 33-godišnji playmaker je prošle sezone nastupao za Los Angeles Clipperse, te je u prosjeku bilježio 6.7 poena i 2.4 asistencije.

Iskusnom Feltonu bi u Oklahomi trebala pripasti uloga Westbrookove zamjene, a iako nije u stanju dati veliki doprinos u ofanzivi, Raymond Felton je izuzetan defanzivac.

Raymond Felton je u svojoj 12-godišnjoj NBA karijeri nastupao još i za Charlotte Bobcatse (danas Charlotte Hornets), New York Knickse, Denver Nuggetse, Portland Trail Blazerse, Dallas Maverickse, te Los Angeles Clipperse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije