Real, Barcelona i Olympiakos sigurni

Završena TOP 16 faza

Real, Barcelona i Olympiakos sigurni

S večerašnje tri utakmice odigrane u najjačem evropskom klupskom takmičenju u Evropi postali su poznati svi četvrtfinalisti Eurolige.

Barcelona, Real Madrid i Olympiakos su i prije posljednje utakmice bili sigurni putnici u četvrtfinale, a danas su sigurnim pobjedama ovjerili svoje plasmane.

Olympiakos je na svom terenu savladao Nižni rezultatom 77:70, a najbolji pojedinac susreta bio je Lojeski sa ubačenih 17 poena. Isto toliko je u redovima poraženog tima postigao Kuksiks.

Barcelona je na gostovanju kod 'ranjenog' Galatasaraya upisala siguran trijumf rezultatom 88:65. Tomić je sa 20 poena predvodio pobjednički tim, dok je najefikasniji igrač kluba iz Istanbula bio Micov sa 10 ubačenih poena.

Real Madrid je kod kuće sa 99:83 savladao Žalgiris i tako ovjerio prvo mjesto u grupi E. Kraljevi nisu imali većih poteškoća u ovom susretu, pa su na kraju došli do zaslužene i ubjedljive pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Olympiakos - Nizhny Novgorod 77:70
Galatasaray - Barcelona 65:88
Real Madrid - Zalgiris Kaunas 99:83

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.