Real deklasirao MoraBanc u prvoj utakmici
Foto: EPA

Četvrtfinale ACB lige

Real deklasirao MoraBanc u prvoj utakmici

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala ACB lige ubjedljivo savladao ekipu MoraBanc Andorre rezultatom 107:76.

Madriđani su na svom parketu lagano došli do velike pobjede, a gosti su držali priključak, koliko-toliko, samo u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 25:19 u korist Reala.

U drugom periodu Real nastavlja sa odličnom igrom, pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 52:38 za madridsku ekipu. I u trećoj četvrtini Real nastavlja dominaciju, a kako je ova ekipa nakon ovog perioda imala prednost od 25 poena razlike, u četvrtoj četvrtini im je samo preostalo da lagano privedu utakmicu kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Carroll sa 16 poena, a sjajni Randolph je upisao 14 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Solidni su bili i Hunter sa 13, te Reyes sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi MoraBanc Andorre istakao se odlični Shermadini koji je postigao 21 poen. Stariji brat NBA zvijezde Giannisa Antetokounmpoa, Thanasis, je postigao 16, dok je Oliver Stević dodao 14 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi