Real demolirao Barcelonu za finale Eurolige
Foto: EPA

Real u finalu Eurolige

Real demolirao Barcelonu za finale Eurolige

M. Šljivak

Veliki El Clasico u polufinalu Eurolige odigrali su Barcelona i Real, a na kraju su plasman u finale slavili Kraljevi iz Madrida pobjedom rezultatom 100:62.

Barcelona je odlično otvorila meč. Dominirali su u uvodnim minutama susreta, pa su nakon četiri minute igre u prvoj dionici imali osam poena prednosti, 12:4. Ipak, Real se ez većih problema vratio. Nikola Mirotić je s bio nezaustavljiv u ovom dijelu igre, pa je Real stigao do vodstva od 20:18. Ante Tomić je svojim poenima minut prije kraja prve dionice izjednačio rezultat na 20:20, što je bio rezultat nakon prvih 10 minuta igre.

Kraljevi su fantastično otvorili drugu četvrtinu. Serijom od 11:0 stvorili su dvocifrenu razliku, koju su jako dobrom igrom, održavali većim dijelom druge dionice. Uspjela je Barcelona poenima Tomića da na odmor ode sa minus osam, 45:37.

Real je održavao dvocifrenu prednost većim dijelim trećeg perioda. Imali su i 14 razlike u nekoliko navrata, no Ante Tomić je sjajnom igrom uspijevao da drži Barcelonu u igri. Ipak, odlični hrvatski centar nije mogao sam. MVP Eurolige Sergio Rodriguez, te Nikola Mirotić su pogađali sve, odbrana Reala je funkcionisala jako dobro, pa je na nešto više od dvije minute prije kraja Real poenima Rudyja Fernandeza otišao na 16 poena prednosti, 63:47.

Minut odmora nije pomogao Barceloni. Real je zahvaljujući Rodriguezu otišao na 23 poena razlike, 70:47, da bi se u posljednju dionicu dionicu ušlo sa 25 poena prednosti trojkom Nikole Mirotića na nekoliko sekundi do kraja, 73:48.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Agonija katalonskog tima nastavljena je i u posljednjoj dionici. Real je podigao prednost na 36 razlike trojkom Dardena na šest minuta prije kraja. Imali su Kraljevi i 39 poena prednosti, lagano su priveli susret kraju, te su se plasirali u finale Eurolige, gdje ih čeka duel s Maccabijem iz Tel Aviva.

Sergio Rodriguez je predvodio Real sa 21 poenom, Nikola Mirotić je dodao 19, dok je kod Barcelone jedini vrijedan pomena Ante Tomić sa 16 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti