Real i Barcelona u finalu
Marko Jarić je večeras upisao samo 1 poen

Kup Kralja

Real i Barcelona u finalu

Barcelona i Real Madrid će igrati u sutrašnjem finalu Kupa Kralja. Barcelona je u polufinalu bila bolja od Pamesa Valencije, dok je Real Madrid bio ubjedljiv protiv Caja Laborala u čijim redovima je Mirza Teletović postigao 6 poena.

Iako su mnogi očekivali veliku utakmicu, prije svega neizvjesnu, to se nije desilo. Real Madrid je demonstrirao silu protiv izabranika Duška Ivanovića (78:50). Caja Laboral je imala vodstvo nakon prvih deset minuta (18:17), a onda u drugoj četvrtini sjajna igra madridskog sastava koji taj period igre dobija sa 23:9 i odvodi utakmicu u drugom smjeru.

U drugom poluvremenu isti scenario. Caja ravnopravna u trećoj četvrtini,a posljednjih deset minuta Real je dobio sa 20:7 i pokazao da je konačno u pravoj formi. Odličan je u pobjedi Reala bio Darjus Lavrinovič sa 21 poenom i 7 skokova, a Kaukenas je dodao 15 poena. Kod Caje Eliyahu i San Emeterio sa po 10 poena najbolji.

Barcelona je u prvom polufinalu bila bolja od Valencije sa 72:64. Košarkaši Barcelone su u prvih deset minuta odigrali na velikom nivou i napravili prednost od devet poena (22:13). Drugih deset minuta izabranici Nevena Spahije su zaigrali nešto bolje i smanjili prednost Barcelone na samo tri poena razlike (35:32).

U drugom poluvremenu uglavnom izjednačena utakmica. Barcelona je čuvala stečenu prednost, a Valencia neuspješno pokušavala doći do preokreta. Prvo ime pobjedničkog sastava bio je Fran Vaqzuez sa 16 poena i 6 skokova, a Ricky Rubio je dodao 14 poena i 4 asistencije. Kod Valencije bolji od ostalih bili su Matt Nielsen sa 19 i Kosta Perović sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.