Real Madrid i nakon 26 kola bez poraza

Kraljevi i dalje stopostotni

Real Madrid i nakon 26 kola bez poraza

Murcia je do važnog trijumfa u borbi za opstanak u ACB ligi Španije došla na domaćem parketu protiv Laborala rezultatom 89:80.

Od prvog minuta domaći tim je imao prednost koju je znalački sačuvao do kraja susreta.

Važnu pobjedu nakon poraza od Estudiantesa u prošlom kolu danas je kao domaćin ostvario i tim Fuenlabrade nad Joventutom rezultatom 76:69. Samo je prvi period rezultatski pripao gostima, dok su u preostala tri dominirali gosti.

Estudiantes je ulogu blagog favorita opravdao u meču protiv La Bruixa gostujućim trijumfom rezultatom 81:74. Drugi period igre Estudiantes je u svoju korist riješio sa osam koševa razlike što je bio ključ današnje pobjede.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

I 26. po redu trijumf ostvario je nevjerovatni Real Madrid. Kraljevski klub i dalje je stopostiotan. Nova žrtva je Cajasol koji je pružio dobar otpor, ali nedovoljno za senzaciju. Konačan rezultat glasio je 81:75 u korist Reala.

Valencija je na gostovanju kod Gran Canarie došla do pobjede rezultatom 86:81. Treći period igre gosti su riješili u svoju korist sa 27:12 kada je utakmica prelomila na stranu Valencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.